- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 15dk
Elmalı Mini Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tuzsuz tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 2 tane yumurta
- 8 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 600 gr un
İç malzemesi için:
- 8 tane elma
- 8 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Mini Tart Tarifi Yapılışı
Öncelikle elmaları soyup rendeleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapatıp tarçın ve cevizi ekliyoruz.Hamurun Yapılışı: Tereyağ yumurta şeker ve kabartma tozu iyice karıştırılır, yavaş yavaş un ilave edilir ,yoğrulur, bu hamurun 3 de birini ayırıp kenara kaldıralım ,üzerinin süslemesi için hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tart kalıbına elimizle yayarak açıyoruz ,soğumuş elmalı harcımızı üzerine koyuyoruz ve kenara ayırdığımız hamuru üzerine istenilen şekil verip diziyoruz ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder