Ana içeriğe atla

Tam Kıvamında Fellah Köftesi

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 30dk

Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1çaykaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorbakaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kurunane
  • Bolca maydanoz
  • 1 bardak haşlama suyu
  • Karabiber, tuz, isot, limonsuyu, sumak

Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı

Uzun zamandır aklımda olup zor olduğunu düşündüğüm için yapmadığım bir tarifle buradayım ve diyorum ki hiç de zor değilmiş ☺️ Öncelikle su hariç köfte malzemelerini iyice karıştıralım. Suyu ekleyerek kıvam alana dek yoğuralım. Ben bulguru beyaz esmer karışık kullandım. Ama bulgur markadan markaya suyu çekme konusunda farklılık gösteriri. Gerekirse su ekleyebilirsiniz. Köfteleri uzun hazırlayıp bıçakla kesince baya hızlı ilerledi şekil verme işlemi. Hepsini yiyemeyeceğimiz için ben yarısını tepsiye yayıp dondurucuya attım. Donduktan sonra poşetledim. Gerektiğinde çıkarıp pişirmek için hazır ☺Şekil verilen köfteler tuz ve limon tuzu eklediğimiz kaynayan suya atılarak 10 dakika kadar haşlanıp süzülür. Haşlama suyundan bir kase sos İçin ayrılır.

Salçalar sıvı yağda kavrulur. Sarımsak irice doğranıp eklenir nane de eklenir ve kavrulur. Suyu eklenir baharatları da eklenerek soğumuş olan köfteler sosa eklenip karıştırılır. Son olarak maydanoz eklenir. Afiyet olsun.

Not:Fellah köftesinin en önemli noktası soğuk köftenin sıcak sosa eklenmesidir. Bu şekilde lezzeti de kıvamı da Harika olur. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.