- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 30dk
Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1/2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1çaykaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 çorbakaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kurunane
- Bolca maydanoz
- 1 bardak haşlama suyu
- Karabiber, tuz, isot, limonsuyu, sumak
Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
Uzun zamandır aklımda olup zor olduğunu düşündüğüm için yapmadığım bir tarifle buradayım ve diyorum ki hiç de zor değilmiş ☺️ Öncelikle su hariç köfte malzemelerini iyice karıştıralım. Suyu ekleyerek kıvam alana dek yoğuralım. Ben bulguru beyaz esmer karışık kullandım. Ama bulgur markadan markaya suyu çekme konusunda farklılık gösteriri. Gerekirse su ekleyebilirsiniz. Köfteleri uzun hazırlayıp bıçakla kesince baya hızlı ilerledi şekil verme işlemi. Hepsini yiyemeyeceğimiz için ben yarısını tepsiye yayıp dondurucuya attım. Donduktan sonra poşetledim. Gerektiğinde çıkarıp pişirmek için hazır ☺Şekil verilen köfteler tuz ve limon tuzu eklediğimiz kaynayan suya atılarak 10 dakika kadar haşlanıp süzülür. Haşlama suyundan bir kase sos İçin ayrılır.
Salçalar sıvı yağda kavrulur. Sarımsak irice doğranıp eklenir nane de eklenir ve kavrulur. Suyu eklenir baharatları da eklenerek soğumuş olan köfteler sosa eklenip karıştırılır. Son olarak maydanoz eklenir. Afiyet olsun.
Not:Fellah köftesinin en önemli noktası soğuk köftenin sıcak sosa eklenmesidir. Bu şekilde lezzeti de kıvamı da Harika olur. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder