Ana içeriğe atla

Yulaflı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı kepekli veya tam buğday un
  • 2 adet muz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe göre kuruyemiş ve kuru meyve ( ceviz ve kuru üzüm)

Üzerine;

  • Damla çikolata

Yulaflı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Merhaba.Tatlıları seven biri olarak uzak kalmaya çalıştığım dönemlerde iyi bir ara öğün ve bu eksiği giderecek bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum. Tabi bu tarif hiç şeker olmadığı için size hitap etmezse bal ya da pekmez le daha da tatlandırılabilir.Öncelikle yumurtayı çırpıyoruz. Ayrı bir kase de muzu eziyoruz, üzerine kakaoyu ekliyoruz. Diğer malzemeleri yumurtanın üzerine ekliyoruz. Ben 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de ekledim. En son kakaolu ezmiş olduğumuz muzu da ekleyip iyice karıştırıp bir kaşık yardımı ile tepsiye diziyoruz. Üzerine damla çikolatalar ekleyip 180 derece de 20-25 dk pişiriyoruz. Kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun. Sağlıklı günler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.