Ana içeriğe atla

Fırında Balık

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 15dk

Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet istediğiniz bir balık çeşidi

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Balıkların içine koymaya yetecek kadar defne yaprağı (1 er adet)
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak çeşni ya da 3 diş sarımsak rendesi

Garnitürü İçin;

  • 3 adet büyük boy domates veya 8-10 adet çeri domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan

Fırında Balık Tarifi Yapılışı

Sosu için; geniş bir kaba zeytin yağını, karabiberi, pul biberi, tuzu, naneyi, kekiği, limonun suyunu ve sarımsak rendesini koyup iyice karıştıralım.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Balıkları teker teker sosa batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirelim.Defne yapraklarını sosa batırıp 1-2 adet olacak şekilde balıkların içine yerleştirelim.Patatesleri 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayalım.Domatesleri dört parçaya bölelim.Soğanları halka şeklinde doğrayalım.Patatesleri, domatesleri ve soğanları da sosa bulayıp tepsideki boşluklara yerleştirelim. (aralarına 8-10 adet çeri (salkım) domates koyabilirsiniz fırında güzel oluyor)1-2 adet çeri domates de balıkların karın kısımlarına yerleştirelim.Fırını 10 dakika ısıtalım.250° fırında alt üst çalışır şekilde tepsiyi fırının orta rafına yerleştirelim.Balıklar hava kabarcıkları çıkararak patlamaya başladığında ve patateslerin üstleri kızarmaya başladığında pişmiş demektir.Balıkları kapatmış olduğunuz fırın ısısında 10 dakika kadar daha bekletelim.

Fırında Balıklarımız servise hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.