Ana içeriğe atla

Sebzeli Mantarlı Tavuk Sote

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 25dk

Sebzeli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk bonfile
  • 1 paket mantar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 kaşık domates salça
  • 1 kaşık biber salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık yoğurt yada süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Sebzeli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavukları marine edelim. Bunun için bir kabın içerisine sarımsak domates ve biber salça yoğurt ve baharatları katılım. Tavukları julyen şeklinde uzun olarak doğrayıp sosun içine karıştırıp 10 dk bekletelim. Tavuk marine olana kadar biz sebzeleri doğrayalım soğanları ve kalan 1 diş sarımsak doğranıp tavaya kızgın yağın içerisine atılır, havuç biber patates de doğranıp katılır ,en son mantarları atacağız ama önce tavukları da ekleyip kendi suyuyla kavuralım, 5 dk sonra mantarları ekleyip tuzunu ve baharatları ekleyip kısık ateşte 20 dk kavuralım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.