- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 1 saat
Çilekli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için :
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağından az süt
Chesscake için :
- 2 paket labne
- 1. 5 bardak şeker
- 1 paket labne
- 5 yumurta1 tanesinin sadece sarısı
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Sosu için :
- 250 gr çilek, frambuaz ,ahududu isteğe bağlı
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişasta
- 1 paket vanilya
Çilekli Chessecake Tarifi Yapılışı
Tabanı için 2 paket bisküviyi un haline gelene kadar robotta çekiyoruz tereyeğını eritip bisküviyle karıştırıyoruz sütü de aynı şekilde ekliyoruz ve kelepçeli tabana koyup bardakla sıkıştırıyoruz ve 10 dk 200 derecede pişiriyoruz. Chesscake içinde : 2 paket labne ve 1 paket kremayı çırpıyoruz daha sonra yumurtaları tek tek koyuyoruz ve o şekilde çırpma işlemini yapıyoruz tek tek koya koya çırpıyoruz lütfen bu önemli bir püf nokta ve sonra 5 dk çırpıyoruz sonra un ve vanilyayı ekliyoruz bu şekilde de az çırpıyoruz sonra 10 dk 200 derecede ve geri kalan 50 dk ise 160 derecede pişirelim .Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat fırın kapağı açık şekilde fırının içinde bekletelim ve sosumuzu dökelim dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Sosu içinde :tüm işlemlere başlamadan önce çileklerimizi robottan geçirelim sonra pişirilecek kaba koyalım üzerine 5 yemek kaşığı şeker koyalım ve dolapta bekletelim .1 saat kadar beklettikten sonra 1 çay bardağı soğuk suda 2 yemek kasığı mısır nişastayı eritip çilekli karışıma koyalım ve kaynayana kadar pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk pişirip vanilyayı ekledikten sonra soğumaya bırakalım
Yorumlar
Yorum Gönder