Ana içeriğe atla

Çilekli Chessecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 1 saat

Çilekli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için :

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağından az süt

Chesscake için :

  • 2 paket labne
  • 1. 5 bardak şeker
  • 1 paket labne
  • 5 yumurta1 tanesinin sadece sarısı
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu için :

  • 250 gr çilek, frambuaz ,ahududu isteğe bağlı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 1 paket vanilya

Çilekli Chessecake Tarifi Yapılışı

Tabanı için 2 paket bisküviyi un haline gelene kadar robotta çekiyoruz tereyeğını eritip bisküviyle karıştırıyoruz sütü de aynı şekilde ekliyoruz ve kelepçeli tabana koyup bardakla sıkıştırıyoruz ve 10 dk 200 derecede pişiriyoruz. Chesscake içinde : 2 paket labne ve 1 paket kremayı çırpıyoruz daha sonra yumurtaları tek tek koyuyoruz ve o şekilde çırpma işlemini yapıyoruz tek tek koya koya çırpıyoruz lütfen bu önemli bir püf nokta ve sonra 5 dk çırpıyoruz sonra un ve vanilyayı ekliyoruz bu şekilde de az çırpıyoruz sonra 10 dk 200 derecede ve geri kalan 50 dk ise 160 derecede pişirelim .Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat fırın kapağı açık şekilde fırının içinde bekletelim ve sosumuzu dökelim dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Sosu içinde :tüm işlemlere başlamadan önce çileklerimizi robottan geçirelim sonra pişirilecek kaba koyalım üzerine 5 yemek kaşığı şeker koyalım ve dolapta bekletelim .1 saat kadar beklettikten sonra 1 çay bardağı soğuk suda 2 yemek kasığı mısır nişastayı eritip çilekli karışıma koyalım ve kaynayana kadar pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk pişirip vanilyayı ekledikten sonra soğumaya bırakalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.