Ana içeriğe atla

Kelle Paça ( Adana Usulü )

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 1 saat

Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet koyun kellesi ( kırılmış )
  • Biraz sirke
  • Tuz
  • Limon tuzu

Sosu için:

  • 2 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı

Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi kemikten ayrılıyor zatensonra tavaya tereyağı rendelenmiş sarımsağı alın ,kavurun ,üzerine toz biber tuz atın, salça ekleyin, kavrulduktan sonra kelle ye ekleyin, bir 15-20 dk kadar beraber pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.