Ana içeriğe atla

Portakal Dolgulu Kurabiye

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( hamur yumuşak olacak)

İç dolgusu için ;

  • 1 adet portakal
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri
  • Çikolata sosu

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Öncelikle portakal dolgusunu hazırlayın.Portakalı yıkayıp, rendeleyelin sonra üzerindeki kabuğu tamamen soyun, yani üzerindeki beyaz kısmı kalmayacak şekilde eğer tamamen soymazsanız iç harcınızın acı bir tadı olur. Soyduğunuz portakalı robottan geçirip püre haline getirin.Tencereye portakalı, nişastayı, şekeri, suyu, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın, soğuduktan sonra iyice katılaşacaktır.Hamuru ikiye bölüp, bir tanesini açın. 1 cm kalınlığında açın ve yuvarlak kalıpla kesin, kestiğiniz hamurun içine portakallı harçtan koyup, ikiye katlayıp tepsiye dizin. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin, isterseniz benim gibi çikolata ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.