Ana içeriğe atla

Haşhaşlı Çörek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 25dk

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar su (yaklaşık 3 bardak)
  • 3 adet küp şeker
  • Sıvı yağ (hamuru yağlamak için)
  • 1 adet yumurta

Çöreğimizin içine koymak için;

  • Haşhaş

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir su bardağı ılık suya maya ve küp şekerleri koyup eritiyoruz ki hamurumuz çabuk ve kolay mayalansın. Geniş bir kabın içinde un ve tuzu iyice karıştırıyoruz, içine önce mayalı suyumuzu ekliyoruz, ardından yavaş yavaş yoğurarak kalan suyu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun ele yapışmayacak kıvamda olmasına dikkat edelim, yoksa kabarmaz.

Hamurumuz yaklaşık 1 saat içinde mayalanıyor, mayalanan hamuru un serptiğimiz tahtanın üzerine alıp merdane yardımıyla açıyoruz, üzerine sıvı yağ döküp her yerini yağlıyoruz. Yağladığımız hamurun üstüne iç malzemesini döküp yayıyoruz. Hamurumuzu resimlerde gördüğünüz gibi katlıyoruz, katladığımız hamuru merdane ile tekrar açıyoruz, İki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesip şekil veriyoruz. üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Tepsiye dizdiğimiz çöreğimizi fırına vermeden önce 10-15 dk bekletip biraz daha mayalandırıyoruz. 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.