- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar su (yaklaşık 3 bardak)
- 3 adet küp şeker
- Sıvı yağ (hamuru yağlamak için)
- 1 adet yumurta
Çöreğimizin içine koymak için;
- Haşhaş
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir su bardağı ılık suya maya ve küp şekerleri koyup eritiyoruz ki hamurumuz çabuk ve kolay mayalansın. Geniş bir kabın içinde un ve tuzu iyice karıştırıyoruz, içine önce mayalı suyumuzu ekliyoruz, ardından yavaş yavaş yoğurarak kalan suyu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun ele yapışmayacak kıvamda olmasına dikkat edelim, yoksa kabarmaz.
Hamurumuz yaklaşık 1 saat içinde mayalanıyor, mayalanan hamuru un serptiğimiz tahtanın üzerine alıp merdane yardımıyla açıyoruz, üzerine sıvı yağ döküp her yerini yağlıyoruz. Yağladığımız hamurun üstüne iç malzemesini döküp yayıyoruz. Hamurumuzu resimlerde gördüğünüz gibi katlıyoruz, katladığımız hamuru merdane ile tekrar açıyoruz, İki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesip şekil veriyoruz. üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Tepsiye dizdiğimiz çöreğimizi fırına vermeden önce 10-15 dk bekletip biraz daha mayalandırıyoruz. 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder