Ana içeriğe atla

Kremalı Kek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 25dk

Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kabartma tozu
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kabartma tozu
  • 1 yemek kasıgı sıvı yağ

Kreması için;

  • Süt
  • Vanilyalı puding

Çikolatalı sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

Kek hazırlanışı;4 yumurta ve şeker derin bir kaba alınıp köpürene kadar çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Yumurtayı söndürmeden yavaşca karıştırılır. 30 dakika fırında pişirilir.

Çikolatalı sos hazırlanışı;Pudingde olduğu gibi süt ve kakao bir kapta karıştırılıp ocakta koyulaşana kadar pişirilir.Dilerseniz evde bulunan çikolataları benmari usulü eriterek de sos hazırlayabilirsiniz.

Pişen kek ortadan ikiye kesilip arasına vanilyalı pudingi sürüyoruz. Dilerseniz kekinizi biraz süt ile ıslatabilirsiniz kuru olmaması için.Kekin üstü kapatılıp üzerine de az miktarda vanilyalı puding sürüyoruz. En son puding soğudukdan sonra çikolatalı sosumuzu da üzerine ekleyip istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. (isterseniz üst katına sadece çikolatalı sos sürebilirsiniz öylede çok lezzetli oluyor. )Umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.