Ana içeriğe atla

Haşhaşlı Börek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 40dk
  • Pişirme 35dk

Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 350 gram haşhaş(marketten alabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ
  • Çörek otu

Açmak için;

  • Nişasta
  • Un

Arası için;

  • Sıvı yağ

Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı

Hamur için ılık sütün içine maya ve şeker atılır 5 dakika erimesi beklenir. Yoğurt oda sıcaklığında olmalı (soğuk olursa sütü soğutur ve maya aktif hale gelmez). Süt, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır. Un elenerek kontrollü bir şekilde eklenir. Çok yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurunuz ele yapışır kıvamda olmalı. 2 saat mayalanması beklenir. Mayalanan hamurlar beze yapılır. Tezgaha nişasta, un karışımı koyulur ince bir hamur açılır. Sıvı yağ ile yağlanır haşhaş eşit şekilde yayılır. Bütün bezelere aynı işlem yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yarım saatte tepsi mayası yapılır. Yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzeri bezle örtülür. Dilerseniz soğuduktan sonra derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.