Ana içeriğe atla

Patatesli İçli Köfte

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 40dk
  • Pişirme 30dk

Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı orta boy bulgur
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4, 5 haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 4, 5 kaşık sıvı yağ
  • Nane, karabiber, reyhan kurusu, toz kırmızı biber, tuz

İç malzemesi;

  • 1 adet sac ekmeği
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

İkinci iç kısmı;

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber, nane, kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • Kıyılmış maydanoz

Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı

İç malzemesi olarak bir adet sac ekmeğini fırında kurutup elimizle ovalayalım bir kaşık tereyağında, nane, kırmızı toz biber ekleyip ufalanmış ekmeğimizi de dökelim iyice karıştıralım ve ikinci içimizde bildiğimiz içli köftenin kıymalı içidir ..İki kaşık tereyağı ile bir adet doğranmış soğanımızı kavuralım .Bir kaşık domates salçası ve baharatlarımızı ,tuzumuzu ekleyelim dilerseniz ceviz ekleyin Ve maydanoz doğrayıp karıştıralım .Bulgurlarımızı yıkayıp ılık su ile çok hafif ıslatalım yarım saat sonra salçaları ve baharatları ekleyip biraz yoğuralım tereyağı ve sıvı yağ eklediğimiz bir tavada soğanlarımızı kavuralım .Baharatları ekleyip ezilmiş patatesleri ekleyip iyice bütünleştirelim .Bulgurumuzu ekleyip iyice yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve aynen içli köfte oyar gibi oyalım iç malzemesini ekleyip fotoğraftaki gibi silindir şeklinde kapatalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 200°de yarım saat pişirelim dilerseniz içine sucukla kavrulmuş patates de çok yakışır afiyet şifa olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.