Ana içeriğe atla

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 ve 1 bardağın çeyreği sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 3 buçuk bardak un
  • 3 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 bardak çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

  • Yarım bardak çekilmiş ceviz veya fındık
  • Hindistan cevizi(ZEVKE GÖRE)
  • 1 Paket Dr. Oetker Çikolata sos
  • 2 bardak süt

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tarifi Yapılışı

İlk olarak 5 yumurta bir kaba alınır. Üstüne 1 buçuk su bardağı toz şeker dökülür ve köpürene kadar çırpılır. Daha sonra 1 buçuk su bardağı süt eklenir. 1 ve 1 bardağın çeyreği sıvı yağ eklenir karıştırılır. 2 paket kabartma tozu, 2 paket şekerli vanilin ,3 .5 yemek kaşığı kakao eklenir spatula yardımıyla karıştırılır. 3.5 su bardağı un karışıma elenir. Ardından 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık karışıma eklenir spatula ile tekrar karıştırılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve 170 derecede 25-30 Dakika Arası pişirilir. (Siz son 10 dakikada kontrol edin ki yanmasın. )

Üzerine Dr. Oetker Çikolata Sosunu 2 su bardağı sütle sürekli çırpma teli ile çırpın. Piştikten sonra ara sıra karıştırın ki kaymaklanmasın Kek soğuduğunda soğumuş çikolata sosunu dökün ve dilimleyin üstünüde zevke göre hindistan cevizi ve çekilmiş ceviz dökebilirsiniz. Afiyet Olsuuun :)

Püf Noktası;Fırının kapağını sürekli açıp kapatmayın ki kabarıklığı kaçmasın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.