- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Afyon Usulu Tirit Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet piliç
- 4 su bardak su
- 1 su bardak nohut
Üzeri için:
- Yoğurt
- Soğan
- Karabiber
- Salça
- Tereyağ
Afyon Usulu Tirit Tarifi Yapılışı
Tavuğu nohutla beraber pişiriyoruz 25 dk kadar .Daha sonra tabağa yufkaları parçalayıp tavuğun suyu ile ıslatıyoruz. Üzerine yoğurt ve doğradığımız soğanları koyup sırasıyla nohutları ve tavuk etlerini koyuyoruz. Daha sonra salçayı tereyağı ile kavurup üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun şimdiden
Yorumlar
Yorum Gönder