Ana içeriğe atla

Şembürek (şembüşek)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 40dk
  • Pişirme 15dk

Şembürek (şembüşek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-1,5 kg un
  • 1 tatlı kaşığı silme maya
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1/2 fincan sıvı yağ
  • Ilık su

İç harcı için:

  • 500 gr kıyma veya kuzu eti
  • Bir parça kuyruk yağı veya sıvı yağ  (kavurmak için)
  • 1 kg kuru soğan
  • Maydanoz (arzuya göre)
  • Tuz
  • Baharat

Şembürek (şembüşek) Tarifi Yapılışı

Hanife Sultan (annem) derki; Bir kadın kendi yöresinin geleneksel yemeklerini Şembürek, Kutilk yapamıyorsa diğer yemekleri yapmış ne faydaArtık kendim yapıyorum ama anne evinde ve anne elinden yenilen kadar lezzetli gelmiyor.

Mayayı bir bardak ılık suyun içinde çözdürüyoruz. Hamur malzemelerinin tümünü bir kaba boşaltıp çözülen maya ile birlikte ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı ince yemeklik şekilde doğrayıp, acı suyunun gitmesi için yıkayıp süzüyoruz, gerekirse avucumuzda sıkıyoruz. Et kullanacaksanız onuda minik minik doğruyoruz, ben pratik olduğu için kıyma kullandım. Kıymayı ve kuyruk yağını tencereye alıp kavuruyoruz  ve üzerine soğanı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Tuz,baharat ve arzuya göre maydanozunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuzu dilediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz,20 -25 adet çıkıyor .Merdaneyle ne çok kalın ne de ince olacak şekilde açıp,yarım kenarına harcımızı yerleştirip diğer yarıyı üzerine kapatıp, kenarlarını kesiyoruz. Tavayı hafif yağlayıp önlü arkalı kızartıyoruz. Hele birde imkan varsa odun ateşinde saçta pişerse varın lezzetine

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Eti Puf Nasıl Süslenir?

Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi İçin Malzemeler 8 tane eti puf (hindistan cevizli beyaz renk) 16 tane damla çikolata 8 tane bonibon Eti Puf Nasıl Süslenir? Tarifi Yapılışı Merhabalar,doğum günlerinde basit ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. En az tadı kadar sunumunada önem veriyoruz ve bir çok yerde gördüğüm bu sunumu sizlerlede paylaşmak istedim. Eti puflarımızı paketinden açıp, damla çikolatayla iki tane göz yapıyoruz ve her birine bir tanede bonibonu yan tutarak ağız yapıyoruz. Afiyet olsun.