Ana içeriğe atla

Bardak Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Bardak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık olarak 2 bardak un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Bardak Kek Tarifi Yapılışı

Şimdi size en sevdiğim bardak kekin tarifini anlatacağım. Sıklıkla yaptığım bir kektir kendileri, denemenizi tavsiye ederim. Şimdi yapılışını anlatacağım Yumurta ve şekeri bir kaba alalım, sonra mikser yardımıyla güzelce çırpalım köpük olana kadar.Devamında kalan kek malzemelerini ilave edelim. İyice çırptıktan sonra karton bardaklara koyalım,yaklaşık 12-13 adet oluyor. Bardakları sakın yağlamayalım çünkü kek piştikten sonra kesicez bardakları.Neyse bardaklara doldurduktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu sırada muhallebisini yapalım; tencereye vanilya ve toz krem şanti hariç bütün malzemeyi koyup, güzelce karıştıralım. Göz göz olunca ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyip,mikserle çırpalım. krem şantisini soğuduktan sonra içine koyacağız. Pişen keki fırından alalım, soğumaya bırakalım. Muhallebi de soğuduysa içine krem şantiyi ilave edelim. Sıradaki işlem kekleri bardaktan çıkarmak. Kağıdı kenardan kesince hemen yırtılıyor,rahatlıkla çıkıyor. Aynı işlemi bütün keklere uyguluyoruz, sonra bir kaşık yardımıyla içini oyalım. Diğer keklerin de aynı şekilde içlerini oyalım,muhallebiyi torba sıkacağına kaşıkla dolduralım ve oymuş olduğumuz kekin içine dolduralım.Son olarakta üst kısma geldiğiniz de dondurma gibi üste doğru gelecek şekilde yapalım, daha güzel görünmesi açısından. Üzerini de süslemek için ben antep fıstığı kullandım, sizin ne kullanacağınız hayal gücünüze kalmış,afiyet olsun arkadaşlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)