Ana içeriğe atla

Bardak Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Bardak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık olarak 2 bardak un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Bardak Kek Tarifi Yapılışı

Şimdi size en sevdiğim bardak kekin tarifini anlatacağım. Sıklıkla yaptığım bir kektir kendileri, denemenizi tavsiye ederim. Şimdi yapılışını anlatacağım Yumurta ve şekeri bir kaba alalım, sonra mikser yardımıyla güzelce çırpalım köpük olana kadar.Devamında kalan kek malzemelerini ilave edelim. İyice çırptıktan sonra karton bardaklara koyalım,yaklaşık 12-13 adet oluyor. Bardakları sakın yağlamayalım çünkü kek piştikten sonra kesicez bardakları.Neyse bardaklara doldurduktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu sırada muhallebisini yapalım; tencereye vanilya ve toz krem şanti hariç bütün malzemeyi koyup, güzelce karıştıralım. Göz göz olunca ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyip,mikserle çırpalım. krem şantisini soğuduktan sonra içine koyacağız. Pişen keki fırından alalım, soğumaya bırakalım. Muhallebi de soğuduysa içine krem şantiyi ilave edelim. Sıradaki işlem kekleri bardaktan çıkarmak. Kağıdı kenardan kesince hemen yırtılıyor,rahatlıkla çıkıyor. Aynı işlemi bütün keklere uyguluyoruz, sonra bir kaşık yardımıyla içini oyalım. Diğer keklerin de aynı şekilde içlerini oyalım,muhallebiyi torba sıkacağına kaşıkla dolduralım ve oymuş olduğumuz kekin içine dolduralım.Son olarakta üst kısma geldiğiniz de dondurma gibi üste doğru gelecek şekilde yapalım, daha güzel görünmesi açısından. Üzerini de süslemek için ben antep fıstığı kullandım, sizin ne kullanacağınız hayal gücünüze kalmış,afiyet olsun arkadaşlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...