- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 40dk
Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5-3 su bardağı çavdar unu
- 200 ml süt(1 su bardağı)
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
Çavdar Ekmeği Tarifi Yapılışı
Öncelikle ılık süt, maya, tuz ve şekeri karıştırıp 15 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz. Sonra elenen unun içine bu karışımı ekleyip hamurun kıvamına göre biraz su ya da un ekleyerek yoğuruyoruz. ( ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak ) hamurun üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kabarması İçin dinlendiriyoruz. Son olarak kabaran hamuru istediğiniz bir kalıba alıp bir 10 dakika kadar daha bekletip önceden ısıtılan fırında ilk 20 dk 220 derecede son 20 dk 180 derecede toplamda 40 dk pişiriyoruz. Fırından çıkan ekmeğimizin üzerine bez kapatıp 15 dk dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarabiliriz.
Tadı nefis oldu, afiyet olsun. ☺☺☺
Yorumlar
Yorum Gönder