- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı ) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 6 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay bardağı su
- 1 kilo minik kabak
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı ) Tarifi Yapılışı
İlk olarak minik kabaklarımızı çok ince olmayacak şekilde oyalım. Yıkayıp kurulayalım ve orta ateşte kızartalım,kızarmış kabaklarımızı soğumaya bırakalım. Kıymamızı ocağa alalım, suyunu çekene kadar pişirip, içine yağımızı katalım ve kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymanın içine ince doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar solana kadar iyice pişirelim.İndirmeden önce tuz, biber ve karabiberi ekleyelim, ocağı kapatalım. Doğradığımız maydanozları içine karıştıralım. Kızarttığımız kabaklarımızın içine kıymaları dolduralım,yayvan tencereye dizelim. Üzerine salçalı suyumuzu hazırlayıp, dökelim ve ince ateşte yarım saat pişirelim. Afiyet olsun :)
Not: Dilerseniz üzerine yoğurt döküp servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder