Ana içeriğe atla

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 ve 1 bardağın çeyreği sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 3 buçuk bardak un
  • 3 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 bardak çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için;

  • Yarım bardak çekilmiş ceviz veya fındık
  • Hindistan cevizi(ZEVKE GÖRE)
  • 1 Paket Dr. Oetker Çikolata sos
  • 2 bardak süt

Kakaolu Enfes Kek (Yerken Parmaklara Dikkat) Tarifi Yapılışı

İlk olarak 5 yumurta bir kaba alınır. Üstüne 1 buçuk su bardağı toz şeker dökülür ve köpürene kadar çırpılır. Daha sonra 1 buçuk su bardağı süt eklenir. 1 ve 1 bardağın çeyreği sıvı yağ eklenir karıştırılır. 2 paket kabartma tozu, 2 paket şekerli vanilin ,3 .5 yemek kaşığı kakao eklenir spatula yardımıyla karıştırılır. 3.5 su bardağı un karışıma elenir. Ardından 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık karışıma eklenir spatula ile tekrar karıştırılır. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve 170 derecede 25-30 Dakika Arası pişirilir. (Siz son 10 dakikada kontrol edin ki yanmasın. )

Üzerine Dr. Oetker Çikolata Sosunu 2 su bardağı sütle sürekli çırpma teli ile çırpın. Piştikten sonra ara sıra karıştırın ki kaymaklanmasın Kek soğuduğunda soğumuş çikolata sosunu dökün ve dilimleyin üstünüde zevke göre hindistan cevizi ve çekilmiş ceviz dökebilirsiniz. Afiyet Olsuuun :)

Püf Noktası;Fırının kapağını sürekli açıp kapatmayın ki kabarıklığı kaçmasın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)