Ana içeriğe atla

Brownili Ahududulu Cheesecake

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 55dk

Brownili Ahududulu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt kısım:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri (3 çay bardağı)
  • 3 yumurta
  • 100 gram un (1. 5 çay bardağı)

Orta kısım:

  • 400 gram labne peyniri
  • 150 gram pudra şekeri (1. 5 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yumurta

Üst kısım:

  • 1. 5 çay bardağı sıvı krema
  • 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 150 gram ahududu

Brownili Ahududulu Cheesecake Tarifi Yapılışı

Yağ ve pudra şekeri mikser ile beyaz olana kadar çırpılır. Daha sonra yumurtalar teker teker eklenerek. Un ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Yavaşça erimiş çikolata eklenerek yüksek ayara getirilerek karıştırılır ve kağıt serili tepsiye dökülür.

Diğer tarafta sıvı krema pudra şekeri ve peynir kısık ayarda koyulaşana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra mikserin ayarı biraz yükseltilerek hafif ve araları havalı olması sağlanır. Hazır olan karışım tepsideki kekin üzerine dökülerek düzeltilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 50 dakika veya 1 saat pişirilir. Pişen kekin iyice soğuması sağlanır ve daha sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Ahududu pudra şekeri ve limon hafif kaynatılır ve daha sonra soğutulur. Çırpılan sıvı krema (kaymak) soğuyan karışıma eklenip pastaya sürülüp buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletilir ve daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...