Ana içeriğe atla

Brownili Ahududulu Cheesecake

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 55dk

Brownili Ahududulu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt kısım:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri (3 çay bardağı)
  • 3 yumurta
  • 100 gram un (1. 5 çay bardağı)

Orta kısım:

  • 400 gram labne peyniri
  • 150 gram pudra şekeri (1. 5 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yumurta

Üst kısım:

  • 1. 5 çay bardağı sıvı krema
  • 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 150 gram ahududu

Brownili Ahududulu Cheesecake Tarifi Yapılışı

Yağ ve pudra şekeri mikser ile beyaz olana kadar çırpılır. Daha sonra yumurtalar teker teker eklenerek. Un ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Yavaşça erimiş çikolata eklenerek yüksek ayara getirilerek karıştırılır ve kağıt serili tepsiye dökülür.

Diğer tarafta sıvı krema pudra şekeri ve peynir kısık ayarda koyulaşana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılmaya devam edilir. Daha sonra mikserin ayarı biraz yükseltilerek hafif ve araları havalı olması sağlanır. Hazır olan karışım tepsideki kekin üzerine dökülerek düzeltilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 50 dakika veya 1 saat pişirilir. Pişen kekin iyice soğuması sağlanır ve daha sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Ahududu pudra şekeri ve limon hafif kaynatılır ve daha sonra soğutulur. Çırpılan sıvı krema (kaymak) soğuyan karışıma eklenip pastaya sürülüp buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletilir ve daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)