- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 50dk
- Pişirme 1 saat 30dk
Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Cheesecake hamuru için:
- 100 gr tereyağı
- 100 gr labne peyiri yada krempeyniri
- 130 ml süt
- 8 yumurta yada 6 büyük boy yumurta
- 60 gr mısır nişastası
- 60 gr un
- 140 gr şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 limon (kabukları için)
Kreması için:
- 200 gr sıvı krema
- 3 kaşık şeker
- İsteğe göre 1 paket vanilyaşekeri
- 2 yemekkaşığı mısır nişastası
- 100 gr labne veya krem peyniri
- 2 yemek kaşığı ( kremanın biraz daha sert olması için ) sert kaymak (mascarpone)
- 1 limon daha (kabukları için)
- 1 kase su
Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Kore tarifi değil, ama japon pastası usulü bir cheesecake tarifi. Pasta hamurunun tarifini bende bir kaç hafta önce tasty adlı app den gördüm. Yaptım ve çok beğenildi. Bu tarife bir kaç eklemeler yaptım, ve kremalı sünger cheesecake tarifi oluştu.Hemen başlayalım:
Fırınımızı 160 dereceye açalım. Tereyağı, 100 gr labneyi ve sütü bir tencereye alın. Hepsini eritin ve krema haline gelince ocaktan alın. Yumurta sarısını beyazından ayırın ve ayrı bir kaseye koyun. Şimdi yumurta sarılarını biraz karıştırın ve bir çırpma teliyle kremayı yumurta sarısının içine karıştırın. Bu kremanın içine 60 gr mısır nişastasını ve unu eleyin ve vanilya şekerini ekleyin, karıştırın. Kremayı bir kenarda beklettin. Yumurta beyazlarını çırpın ve bembeyaz bir köpük oluşmasını sağlayın. Karıştırma kabını ters çevirdiğiniz de dökülmeyecek kıvamda olacak. Şimdi 3-4 defada çırparken şekeri yumurta beyazına ekleyin. Sonunda yine aynı sert kıvamda olacak kadar. Şimdi yumurta beyazını yumurta sarılı karışıma ekleyin, iki üç defada, ve spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Hızlı ve çok karıştırmayın ki sönmesin. En sonunda 1 bütün limonun kabuğunu incecik içine rendeleyin. Büyük bir limon olabilir. Çünkü yumurta tadını alması lazım. Bir yuvarlak kek kalıbını yağlayıp (tereyağıyla) un serpiştirin, ve karışımı içine ilave edin. Birazcık da Kek kalıbına vurun. Şimdi ısıya dayanan bir kabın içine biraz su ekleyin. Pastamızı ve kap suyu fırınımıza alalım. İlk 25 dakika 160 derecede pişirelim. Ondan sonra 140 dereceye düşürüp 55 dakika daha pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya alalım.
Şimdi gelelim pasta kremamıza. Pastamız iyice soğurken, sıvı kremayı sertleşene kadar çırpın mixerle, şekeri, vanilyaşekeri, labneyi, nişastayı, kaymağı ve limon kabukkarını içine ekleyip az daha çırpın. Bütün bunları yapmak istemezseniz krem şanti kullanabilirsiniz vanilyalı ve içine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.Kremayı pastamızın üzerine sıkalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.
Pastanın üstüne süsler ekleyip servis edebilirsiniz. Ben biraz pudraşekeri serpiştirdim.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder