Ana içeriğe atla

Kremalı Sünger Cheesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr labne peyiri yada krempeyniri
  • 130 ml süt
  • 8 yumurta yada 6 büyük boy yumurta
  • 60 gr mısır nişastası
  • 60 gr un
  • 140 gr şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 limon (kabukları için)

Kreması için:

  • 200 gr sıvı krema
  • 3 kaşık şeker
  • İsteğe göre 1 paket vanilyaşekeri
  • 2 yemekkaşığı mısır nişastası
  • 100 gr labne veya krem peyniri
  • 2 yemek kaşığı ( kremanın biraz daha sert olması için ) sert kaymak (mascarpone)
  • 1 limon daha (kabukları için)
  • 1 kase su

Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi Yapılışı

Merhabalar,

Kore tarifi değil, ama japon pastası usulü bir cheesecake tarifi. Pasta hamurunun tarifini bende bir kaç hafta önce tasty adlı app den gördüm. Yaptım ve çok beğenildi. Bu tarife bir kaç eklemeler yaptım, ve kremalı sünger cheesecake tarifi oluştu.Hemen başlayalım:

Fırınımızı 160 dereceye açalım. Tereyağı, 100 gr labneyi ve sütü bir tencereye alın. Hepsini eritin ve krema haline gelince ocaktan alın. Yumurta sarısını beyazından ayırın ve ayrı bir kaseye koyun. Şimdi yumurta sarılarını biraz karıştırın ve bir çırpma teliyle kremayı yumurta sarısının içine karıştırın. Bu kremanın içine 60 gr mısır nişastasını ve unu eleyin ve vanilya şekerini ekleyin, karıştırın. Kremayı bir kenarda beklettin. Yumurta beyazlarını çırpın ve bembeyaz bir köpük oluşmasını sağlayın. Karıştırma kabını ters çevirdiğiniz de dökülmeyecek kıvamda olacak. Şimdi 3-4 defada çırparken şekeri yumurta beyazına ekleyin. Sonunda yine aynı sert kıvamda olacak kadar. Şimdi yumurta beyazını yumurta sarılı karışıma ekleyin, iki üç defada, ve spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Hızlı ve çok karıştırmayın ki sönmesin. En sonunda 1 bütün limonun kabuğunu incecik içine rendeleyin. Büyük bir limon olabilir. Çünkü yumurta tadını alması lazım. Bir yuvarlak kek kalıbını yağlayıp (tereyağıyla) un serpiştirin, ve karışımı içine ilave edin. Birazcık da Kek kalıbına vurun. Şimdi ısıya dayanan bir kabın içine biraz su ekleyin. Pastamızı ve kap suyu fırınımıza alalım. İlk 25 dakika 160 derecede pişirelim. Ondan sonra 140 dereceye düşürüp 55 dakika daha pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya alalım.

Şimdi gelelim pasta kremamıza. Pastamız iyice soğurken, sıvı kremayı sertleşene kadar çırpın mixerle, şekeri, vanilyaşekeri, labneyi, nişastayı, kaymağı ve limon kabukkarını içine ekleyip az daha çırpın. Bütün bunları yapmak istemezseniz krem şanti kullanabilirsiniz vanilyalı ve içine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.Kremayı pastamızın üzerine sıkalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.

Pastanın üstüne süsler ekleyip servis edebilirsiniz. Ben biraz pudraşekeri serpiştirdim.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...