Ana içeriğe atla

Kremalı Sünger Cheesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Cheesecake hamuru için:

  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr labne peyiri yada krempeyniri
  • 130 ml süt
  • 8 yumurta yada 6 büyük boy yumurta
  • 60 gr mısır nişastası
  • 60 gr un
  • 140 gr şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 limon (kabukları için)

Kreması için:

  • 200 gr sıvı krema
  • 3 kaşık şeker
  • İsteğe göre 1 paket vanilyaşekeri
  • 2 yemekkaşığı mısır nişastası
  • 100 gr labne veya krem peyniri
  • 2 yemek kaşığı ( kremanın biraz daha sert olması için ) sert kaymak (mascarpone)
  • 1 limon daha (kabukları için)
  • 1 kase su

Kremalı Sünger Cheesecake Tarifi Yapılışı

Merhabalar,

Kore tarifi değil, ama japon pastası usulü bir cheesecake tarifi. Pasta hamurunun tarifini bende bir kaç hafta önce tasty adlı app den gördüm. Yaptım ve çok beğenildi. Bu tarife bir kaç eklemeler yaptım, ve kremalı sünger cheesecake tarifi oluştu.Hemen başlayalım:

Fırınımızı 160 dereceye açalım. Tereyağı, 100 gr labneyi ve sütü bir tencereye alın. Hepsini eritin ve krema haline gelince ocaktan alın. Yumurta sarısını beyazından ayırın ve ayrı bir kaseye koyun. Şimdi yumurta sarılarını biraz karıştırın ve bir çırpma teliyle kremayı yumurta sarısının içine karıştırın. Bu kremanın içine 60 gr mısır nişastasını ve unu eleyin ve vanilya şekerini ekleyin, karıştırın. Kremayı bir kenarda beklettin. Yumurta beyazlarını çırpın ve bembeyaz bir köpük oluşmasını sağlayın. Karıştırma kabını ters çevirdiğiniz de dökülmeyecek kıvamda olacak. Şimdi 3-4 defada çırparken şekeri yumurta beyazına ekleyin. Sonunda yine aynı sert kıvamda olacak kadar. Şimdi yumurta beyazını yumurta sarılı karışıma ekleyin, iki üç defada, ve spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Hızlı ve çok karıştırmayın ki sönmesin. En sonunda 1 bütün limonun kabuğunu incecik içine rendeleyin. Büyük bir limon olabilir. Çünkü yumurta tadını alması lazım. Bir yuvarlak kek kalıbını yağlayıp (tereyağıyla) un serpiştirin, ve karışımı içine ilave edin. Birazcık da Kek kalıbına vurun. Şimdi ısıya dayanan bir kabın içine biraz su ekleyin. Pastamızı ve kap suyu fırınımıza alalım. İlk 25 dakika 160 derecede pişirelim. Ondan sonra 140 dereceye düşürüp 55 dakika daha pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya alalım.

Şimdi gelelim pasta kremamıza. Pastamız iyice soğurken, sıvı kremayı sertleşene kadar çırpın mixerle, şekeri, vanilyaşekeri, labneyi, nişastayı, kaymağı ve limon kabukkarını içine ekleyip az daha çırpın. Bütün bunları yapmak istemezseniz krem şanti kullanabilirsiniz vanilyalı ve içine limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.Kremayı pastamızın üzerine sıkalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.

Pastanın üstüne süsler ekleyip servis edebilirsiniz. Ben biraz pudraşekeri serpiştirdim.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)