Ana içeriğe atla

Portakal Cips (Atıştırmalık)

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 4 saat

Portakal Cips (Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen miktarda kan portakalı
  • Normal portakal, limon, mandalina da yapabilirsiniz

Portakal Cips (Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı

Atıştırmalık olarak çıtır çıtır yiyebileceğiniz, ya da bitki çaylarınıza koyup aroma verebileceğiniz, pasta süslemeleriniz de kullanabileceğiniz doğal ev yapımı bu kurumuş meyvelere bayılacaksınızÖncelikle portakalları güzelce yıkayalım. (Ben kan portakalı ile yaptım, limon ve mandalina da yapacağım) elimizden gelen incelikte keselim. Ne kadar ince olursa o kadar çabuk hazır olacaktır. İnce ince dilimlediğimiz portakalları havlu kağıt üzerine koyup fazla suyunu alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı fanlı ayarda 80 derecede çalıştıralım. Hazırladığımız tepsiyi fırına koyalım. 1 saat arayla dilimleri ters çevirelim diğer yüzü de kurusun. Bu işlemi tamamen kuruyana kadar uygulayalım. 1 saat arayla ters çevire çevire güzelce kurutalım. Takır takır kuruyan portakalları fırından alalım soğuduktan sonra cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Mis kokusuyla her şekilde tüketebilirsiniz. Yazın bile portakal isteğinizi bunlardan yiyerek bastırabilirsiniz aroması kesinlikle kaybolmuyor. Sizinde şimdiden ellerinize sağlık

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)