- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 4 saat
Portakal Cips (Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler
- İstenilen miktarda kan portakalı
- Normal portakal, limon, mandalina da yapabilirsiniz
Portakal Cips (Atıştırmalık) Tarifi Yapılışı
Atıştırmalık olarak çıtır çıtır yiyebileceğiniz, ya da bitki çaylarınıza koyup aroma verebileceğiniz, pasta süslemeleriniz de kullanabileceğiniz doğal ev yapımı bu kurumuş meyvelere bayılacaksınızÖncelikle portakalları güzelce yıkayalım. (Ben kan portakalı ile yaptım, limon ve mandalina da yapacağım) elimizden gelen incelikte keselim. Ne kadar ince olursa o kadar çabuk hazır olacaktır. İnce ince dilimlediğimiz portakalları havlu kağıt üzerine koyup fazla suyunu alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı fanlı ayarda 80 derecede çalıştıralım. Hazırladığımız tepsiyi fırına koyalım. 1 saat arayla dilimleri ters çevirelim diğer yüzü de kurusun. Bu işlemi tamamen kuruyana kadar uygulayalım. 1 saat arayla ters çevire çevire güzelce kurutalım. Takır takır kuruyan portakalları fırından alalım soğuduktan sonra cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Mis kokusuyla her şekilde tüketebilirsiniz. Yazın bile portakal isteğinizi bunlardan yiyerek bastırabilirsiniz aroması kesinlikle kaybolmuyor. Sizinde şimdiden ellerinize sağlık
Yorumlar
Yorum Gönder