- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Kadayıf Sarma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 75 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Bir iki damla limon suyu
Kadayıf Sarma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kadayıflar tel tel ayrılır. Sıvı yağ ile yağlanır. Kadayıftan bir parça alınır. Tezgaha düz olacak şekilde yerleştirilir. İçine robotta çekilmiş ve şeker eklenmiş cevizden koyulur ve sarılır. Tepsinin ortasına yuvarlak şekilde koyulur. Aynı işlem kadayıflar bitene kadar tekrarlanır. Kalan yağ üzerine gezdirilir. Ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 1 saat önceden hazırlanan ve soğuyan şerbet dökülür. Dilerseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder