- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr mantar
- 350 gr tavuk kuşbaşı
- 1 orta boy soğan
- 1 paket krema
Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2, 5 bardak süt
Üstü için:
- Kaşar peynir
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
2 yemek kaşığı yağda soğanları kavuruyoruz. Üstüne mantarlarımızı ekliyoruz suyunu salıp biraz çekince tavukları ekliyoruz. Biraz pişirdikten sonra kremasını ekliyoruz. 2 dk kaynaştıktan sonra fırın kabına döküyoruz.Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını tencereye alalım üstüne unu döküp kavuralım sütü ekledikten sonra kaynayana kadar karıştıralım ve kapatalım. 200 derece fırında 20/25 dk pişirelim üstüne kaşarları koyduktan sonra kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ❤️❣️
Yorumlar
Yorum Gönder