Ana içeriğe atla

Sütlü Serpme Börek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 50dk

Sütlü Serpme Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 200 gr. lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Sütlü Serpme Börek Tarifi Yapılışı

Süper ama süper, hemde bir o kadar kolay bir tarifle sizlerleyim Haydi gelsin mi tarif

Öncelikle böreğin iç sosu için gerekli olan malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım. Böreğimizin iç malzemesi için maydanozları ince olacak şekilde doğrayalım, lor peynir yada biraz yağlı peynir ile karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsimizi yağlayalım. Yufkaları ortadan ikiye bölüp, ilk parçayı soslamadan tepsiye yerleştirelim. Diğer yufkaya sostan bir miktar dökülerek ıslayıp, kuru yufkanın üzerine koyalım. Bir yufka daha soslayarak yerleştirelim ve üzerine peynirli harcın yarısını serpiştirelim. Üzerine tekrar kuru yufka serip, diğer yufkayı soslayarak yerleştirelim. Kalan iç harcı üzerine serpiştirip, tek yufka hariç kalan yufkaları sostan dökerek tepsiye yerleştirelim. Son yufka kuru olarak yerleştirildikten sonra hazırlanan sütlü serpme böreğimizi dilimleyelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek döküp, her yerine yayalım. Tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirelim. (Ben ikisinden de serpiştiriyorum çok güzel oluyor tabii sizin tercihiniz yinede☺) Buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen serpme böreği dolaptan alıp, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunabiliriz.

Afiyet olsun, Nefis Yemek Tarifleri Ailesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...