- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 50dk
Sütlü Serpme Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 1 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 200 gr. lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
Sütlü Serpme Börek Tarifi Yapılışı
Süper ama süper, hemde bir o kadar kolay bir tarifle sizlerleyim Haydi gelsin mi tarif
Öncelikle böreğin iç sosu için gerekli olan malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım. Böreğimizin iç malzemesi için maydanozları ince olacak şekilde doğrayalım, lor peynir yada biraz yağlı peynir ile karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsimizi yağlayalım. Yufkaları ortadan ikiye bölüp, ilk parçayı soslamadan tepsiye yerleştirelim. Diğer yufkaya sostan bir miktar dökülerek ıslayıp, kuru yufkanın üzerine koyalım. Bir yufka daha soslayarak yerleştirelim ve üzerine peynirli harcın yarısını serpiştirelim. Üzerine tekrar kuru yufka serip, diğer yufkayı soslayarak yerleştirelim. Kalan iç harcı üzerine serpiştirip, tek yufka hariç kalan yufkaları sostan dökerek tepsiye yerleştirelim. Son yufka kuru olarak yerleştirildikten sonra hazırlanan sütlü serpme böreğimizi dilimleyelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek döküp, her yerine yayalım. Tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirelim. (Ben ikisinden de serpiştiriyorum çok güzel oluyor tabii sizin tercihiniz yinede☺) Buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen serpme böreği dolaptan alıp, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunabiliriz.
Afiyet olsun, Nefis Yemek Tarifleri Ailesi
Yorumlar
Yorum Gönder