Ana içeriğe atla

Sütlü Serpme Börek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 50dk

Sütlü Serpme Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 200 gr. lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Sütlü Serpme Börek Tarifi Yapılışı

Süper ama süper, hemde bir o kadar kolay bir tarifle sizlerleyim Haydi gelsin mi tarif

Öncelikle böreğin iç sosu için gerekli olan malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım. Böreğimizin iç malzemesi için maydanozları ince olacak şekilde doğrayalım, lor peynir yada biraz yağlı peynir ile karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcam tepsimizi yağlayalım. Yufkaları ortadan ikiye bölüp, ilk parçayı soslamadan tepsiye yerleştirelim. Diğer yufkaya sostan bir miktar dökülerek ıslayıp, kuru yufkanın üzerine koyalım. Bir yufka daha soslayarak yerleştirelim ve üzerine peynirli harcın yarısını serpiştirelim. Üzerine tekrar kuru yufka serip, diğer yufkayı soslayarak yerleştirelim. Kalan iç harcı üzerine serpiştirip, tek yufka hariç kalan yufkaları sostan dökerek tepsiye yerleştirelim. Son yufka kuru olarak yerleştirildikten sonra hazırlanan sütlü serpme böreğimizi dilimleyelim. Kalan sosu üzerine gezdirerek döküp, her yerine yayalım. Tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirelim. (Ben ikisinden de serpiştiriyorum çok güzel oluyor tabii sizin tercihiniz yinede☺) Buz dolabında 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen serpme böreği dolaptan alıp, önceden ısıtılan 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra servise sunabiliriz.

Afiyet olsun, Nefis Yemek Tarifleri Ailesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)