Ana içeriğe atla

Cheesecake

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 40dk

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr fromage blanc yada labne peyniri
  • 1 paket krema yada mascarpone
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • 1 paket bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağı

Üzerinin sosu için;

  • 250 gr arzu edilen bir meyve (frambuaz, vişne veya çilek)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Cheesecake Tarifi Yapılışı

Alt tabanı için, bisküvileri un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını yavaş yavaş ilave edip, alt tabanı hazır hale getiriyoruz.

Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip, ocağa alıp, bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip, içine ilave edip, kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp, vanilyasını ilave edip, ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Rondodan geçirebilirsiniz)Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp, hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip, dolaba kaldırıyoruz. Diğer malzemelerimizi mikserle önce düşük sonra yüksek ayarda çırpıp, hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine döküyoruz ve 40 dakika 200 derecede pişiriyoruzAfiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)