- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 40dk
Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr fromage blanc yada labne peyniri
- 1 paket krema yada mascarpone
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
Alt taban için;
- 1 paket bisküvi
- 100 gr eritilmiş tereyağı
Üzerinin sosu için;
- 250 gr arzu edilen bir meyve (frambuaz, vişne veya çilek)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Cheesecake Tarifi Yapılışı
Alt tabanı için, bisküvileri un gibi yapana kadar çekiyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını yavaş yavaş ilave edip, alt tabanı hazır hale getiriyoruz.
Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip, ocağa alıp, bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip, içine ilave edip, kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp, vanilyasını ilave edip, ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. (Rondodan geçirebilirsiniz)Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp, hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip, dolaba kaldırıyoruz. Diğer malzemelerimizi mikserle önce düşük sonra yüksek ayarda çırpıp, hazırlamış olduğumuz tabanın üzerine döküyoruz ve 40 dakika 200 derecede pişiriyoruzAfiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder