- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Ispanaklı Mini Kekler Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 ıspanak yaprağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Muhallebi için;
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (sade veya kakaolu)
Kek için;
- 4 yumurta
- 1, 5 bardak şeker
- Yarım su bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı ıspanak püresi
Ispanaklı Mini Kekler Tarifi Yapılışı
İlk olarak yarım su bardağı yağı,ıspanak yapraklarını ve ılık suyu rondodan geçirin. Tam olarak 2 su bardağı püre çıkacaktır.Kek için yumurtaları ve şekeri beyaz olana kadar karıştıralım. Sıvı yağı, püreyi ekleyip, karıştıralım. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, iyice karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim. Pişirme süresine dikkat, çünkü az pişirildiğinde kek yapış yapış olabilir. Muhallebi için bir kapta süt, şeker, unu iyice karıştıralım ve topaklanmasını engelledikten sonra tencereye alıp, koyulaşana kadar pişirelim.Daha sonra vanilya ekleyelim ve ılıdıktan sonra krem şantiyi karıştıralım.(Ben krem şantiyi kakaolu tercih ettim.) Ilımış olan keki bardak yardımıyla daireler şekilde çıkaralım ve kalan kekleri rondodan geçirip bir kaba koyalım.Daha sonra kekin üzerine muhallebiyi sürüp kapatalım, kenarlarını da muhallebi sürüp, rondodan çektiğimiz kek kırıntılarına bulayalım. Üzerini krem şanti ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder