Ana içeriğe atla

Ispanaklı Mini Kekler

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 20dk

Ispanaklı Mini Kekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 ıspanak yaprağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Muhallebi için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (sade veya kakaolu)

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1, 5 bardak şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı ıspanak püresi

Ispanaklı Mini Kekler Tarifi Yapılışı

İlk olarak yarım su bardağı yağı,ıspanak yapraklarını ve ılık suyu rondodan geçirin. Tam olarak 2 su bardağı püre çıkacaktır.Kek için yumurtaları ve şekeri beyaz olana kadar karıştıralım. Sıvı yağı, püreyi ekleyip, karıştıralım. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, iyice karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim. Pişirme süresine dikkat, çünkü az pişirildiğinde kek yapış yapış olabilir. Muhallebi için bir kapta süt, şeker, unu iyice karıştıralım ve topaklanmasını engelledikten sonra tencereye alıp, koyulaşana kadar pişirelim.Daha sonra vanilya ekleyelim ve ılıdıktan sonra krem şantiyi karıştıralım.(Ben krem şantiyi kakaolu tercih ettim.) Ilımış olan keki bardak yardımıyla daireler şekilde çıkaralım ve kalan kekleri rondodan geçirip bir kaba koyalım.Daha sonra kekin üzerine muhallebiyi sürüp kapatalım, kenarlarını da muhallebi sürüp, rondodan çektiğimiz kek kırıntılarına bulayalım. Üzerini krem şanti ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)