Ana içeriğe atla

Enfes Mayasız Çok Kolay Puf Böreği (Kahvaltıda Vazgeçilmezim)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Enfes Mayasız Çok Kolay Puf Böreği (Kahvaltıda Vazgeçilmezim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Un

Enfes Mayasız Çok Kolay Puf Böreği (Kahvaltıda Vazgeçilmezim) Tarifi Yapılışı

İyi günleriniz olsun arkadaşlar.Bugün sizlere kolay mı kolay ve pufidik bir kızartma hamuru tarifi vereceğim.Aslında ben bu tarifi uzun süredir yapıyorum. Bu tarifi ablam keşfetmişti ve gerçekten çok kolay gelmişti. Özellikle mayalama derdinin olmayışı beni çok cezbetti. Cumartesi pazar günlerinin kahvaltı zamanları için çok iyi oluyor birde bunu yeni evlendiğimde sık yapıyordum ve eşim çok beğeniyordu. Sizde umarım çok beğenirsiniz. Hadi başlayalım bakalım

Yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu koyup, elinizle pürüzsüz hale getirin. Ardına 1 su bardağının içine tuz atıp, kaşıkla eritin. (Ben 2 çay kaşığı attım ama nasıl seviyorsanız o kadar atabilirsiniz) En son olarak alabildiği kadar un ekleyin.(10 tepeleme yemek kaşığı ve normal 1 yemek kaşığı kadar döktüm ancak hamur açarken altını üstünü unladım)

İç harcı olarak ben yağlı koyun peyniri kullandım, içine de kırmızı pulbiber, kırmızı toz biber ve karabiber koydum,sizde istediğinizi koyabilirsiniz.

!! Dikkat !! Sakın sert hamur olmasın orta yumuşaklıkta ve hafif ele yapışan olsun çünkü hamuru açarken unladığımız için gerek yok. Sonra bir tavaya yağı alıp kızdıktan sonra içine koyup pişirelim.

^^^VERDİĞİM TARİFTEN 26 TANE ÇIKTI. İSTERSENİZ SU MİKTARINI ARTIRIP, FAZLALAŞTIRABİLİRSİNİZ. YANİ AYNI MALZEMELERİ İKİYE KATLAMA ZORUNLULUĞU YOK. ^^^

Afiyetle yiyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)