- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük lahana
- 1 diş sarımsak
Ovmak için:
- 1 yemek kaşığı kaya tuz
Suyu için:
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Kavanoz dolana kadar.
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
4-5 gün içinde buzdolabında olur sofranızda ister turşu isterseniz zeytinyağı gezdirip salata olarak tüketebilirsiniz.Lahanayı ince ince kıyın. Bir yemek kaşığı kaya tuzu ile yumuşayana kadar ovun. Alacağı büyüklükte bir kavanoza doldurun. 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kalın tuz ekleyin.1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı su sırasıyla kavanozu kapağın altına kadar doldurun. Lahananızın büyüklüğüne göre ne kadar alırsa. Yani bu sıra kavanoz dolana kadar tekrarlanacak. 4-5 gün sonra hazırdır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder