- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 3 saat
- Pişirme 20dk
Haşhaşlı Çörek Tahinli Çörek (Tek Hamur İki Muhteşem Çörek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru Için;
- 300 ml ılıtılmış süt
- 300 ml ılıtılmış su
- 1 Paket yaş maya
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 1250 gr )
İç Malzemeleri;
- 2 Temeleme yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
- 150ml sıvı yağ
- 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 Çay bardağı tahin
- 1 Çay bardağı sıvi yağ
- 2 Çay bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı ufalanmış fındık
Haşhaşlı Çörek Tahinli Çörek (Tek Hamur İki Muhteşem Çörek) Tarifi Yapılışı
Yoğurma kasemize sütümüzü, suyumuzu, mayamızı ve şekerimizi katım mayamızı eritiyoruz. Sonra 1 kg unumuzu döküp parmaklarımızı açarak ortada çırpar gibi karıştırıyoruz. Unu tamamen yediğinde kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz ( yaklaşık 250 gr kadar). İyice yoğurduğumuz hamurumuzu üzerini poşet ile yahut varsa kapımızın kapağı ile kapatıp 1-1, 5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
1 kaseye haşhaşı, 150ml ( 1 su bardağından biraz az) sıvı yağımızı alıp iyice karıştırıyoruz.
Diğer 1 kaseye tahinimizi, yağımızı, toz şekerimizi alıp iyice karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzu toplayıp 20 parçaya bölüp yuvarlıyoruz ve 10 dk daha dinlendiriyoruz. Hazırladığımız hamurların 10 tanesi ile haşhaşlı 10 tanesi ile tahinli çörek yapacağız. Hazırlarken ilk böldüğümüz hamurdan başlıyoruz her zaman. Şeklini verip tepsiye aldığımız hamurlarımızı torba ile örtüp üzerini sofra bezi kapatıp 1 saat kadar daha tepside dinlendiriyoruz. Fırınlamadan önce 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütümüzü karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.
175 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda rengini alana kadar ( yaklaşık 20 dk ) pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder