Ana içeriğe atla

Haşhaşlı Çörek Tahinli Çörek (Tek Hamur İki Muhteşem Çörek)

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 3 saat
  • Pişirme 20dk

Haşhaşlı Çörek Tahinli Çörek (Tek Hamur İki Muhteşem Çörek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru Için;

  • 300 ml ılıtılmış süt
  • 300 ml ılıtılmış su
  • 1 Paket yaş maya
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 1250 gr )

İç Malzemeleri;

  • 2 Temeleme yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
  • 150ml sıvı yağ
  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 Çay bardağı tahin
  • 1 Çay bardağı sıvi yağ
  • 2 Çay bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı ufalanmış fındık

Haşhaşlı Çörek Tahinli Çörek (Tek Hamur İki Muhteşem Çörek) Tarifi Yapılışı

Yoğurma kasemize sütümüzü, suyumuzu, mayamızı ve şekerimizi katım mayamızı eritiyoruz. Sonra 1 kg unumuzu döküp parmaklarımızı açarak ortada çırpar gibi karıştırıyoruz. Unu tamamen yediğinde kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz ( yaklaşık 250 gr kadar). İyice yoğurduğumuz hamurumuzu üzerini poşet ile yahut varsa kapımızın kapağı ile kapatıp 1-1, 5 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

1 kaseye haşhaşı, 150ml ( 1 su bardağından biraz az) sıvı yağımızı alıp iyice karıştırıyoruz.

Diğer 1 kaseye tahinimizi, yağımızı, toz şekerimizi alıp iyice karıştırıyoruz.

Dinlenen hamurumuzu toplayıp 20 parçaya bölüp yuvarlıyoruz ve 10 dk daha dinlendiriyoruz. Hazırladığımız hamurların 10 tanesi ile haşhaşlı 10 tanesi ile tahinli çörek yapacağız. Hazırlarken ilk böldüğümüz hamurdan başlıyoruz her zaman. Şeklini verip tepsiye aldığımız hamurlarımızı torba ile örtüp üzerini sofra bezi kapatıp 1 saat kadar daha tepside dinlendiriyoruz. Fırınlamadan önce 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütümüzü karıştırıp üzerlerine sürüyoruz.

175 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda rengini alana kadar ( yaklaşık 20 dk ) pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)