- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 50dk
- Pişirme 35dk
Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı İrmik
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Alabildiği kadar un
- 1 su bardağı sıvı yağı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Şerbetimiz için şeker ve suyu ocağa alıp,kaynayana kadar güzelce karıştıralım.Kaynayınca limon suyunu da ilave edip, ocaktan alalım ve tekrar güzelce çırpalım. Şerbeti soğuması için kenara alıp, kek için yumurtalar ve şekeri iyice çırpıp irmik, süt ,yağ eklenilip iyice çırpılır. Ardından kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilip 3-4 dakika çırpılır. 180 derecede kürdan kontrolüyle fırında bekletilir. Kek kürdana yapışmassa pişmiş demektir,dilerseniz çöp şişlede yapabilirsiniz. Fırından çıkan sıcak kek dilimlenir ve soğuk şerbet dökülür. İsteğe bağlı fıstıkla süslenebilir,afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder