- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Ekmek Tarifi Yapılışı
Mayayı 1 çay bardağı suda ezelim, leğenimize koyalım, süt ve tuzu ekleyelim. Unu da ekleyip yoğuralım, tek fark yumuşak bir hamur olacak. Yoğurduktan sonra elinizi suyla ıslatıp yoğurun cıvık bir hamur olsun ,biraz ve üstünü streçle kapatıp mayalandırın, 1 saat.
Dinlenmiş hamurdan bezeler alıp merdaneyle açın un yardımıyla, ısıtılmış teflon tavada pişirin ,kısık ateşte pişen hamurları bir sofra bezine dizip üstünü kapatın dinlensin, yumuşacık oluyor bu şekilde.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder