- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 10dk
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından azcuk eksik süt
- 1. 5 su bardağı irmik
- 6-7 yemek kaşığı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu veya tuzu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti yapılıp soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler konulur ve mikserle yine çırpılır ,180 dereceli fırında verilir ve pişmesi beklenir. Pişen keke şerbet dökülür ve üzerine Hindistan cevizi dökülür. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder