- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 1 saat
Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet koyun kellesi ( kırılmış )
- Biraz sirke
- Tuz
- Limon tuzu
Sosu için:
- 2 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı
Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi kemikten ayrılıyor zatensonra tavaya tereyağı rendelenmiş sarımsağı alın ,kavurun ,üzerine toz biber tuz atın, salça ekleyin, kavrulduktan sonra kelle ye ekleyin, bir 15-20 dk kadar beraber pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder