- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gr tereyağı
Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinci ılık suya ıslatıp yaklaşık bir saat bekletin.Pirinçleri güzelce yıkayıp, süzülmesini bekleyin. Pilavınızı yapacağınız tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup, eritin. Üzerine pirinci ekleyin ve pirinçleri güzelce kavurun. İki bardak sıcak suyu bir kaseye koyun. İçine tavuk bulyonu koyup, eritin. Sıcak suyu pirinçlerin üzerine ilave edin, pilavımızda bulyon da olduğu için tuzunu dikkatli ilave edin. Ocağın altını kısıp, pişmesini bekleyin. Pilav suyunu çeker çekmez hemen ocağın altını kapatın. Diğer türlü fazla ocakta durursa pilav yapış yapış olur,tane tane pilav olması için bu önemli bir ayrıntı. Pilavı servis etmeden önce 15 -20 dakika dinlendirin ve tane tane mis gibi tereyağlı pilavımız hazır. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder