- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 25dk
Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin :
- 5 yumurta
- 5 fincan şeker
- 5 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için :
- 2. 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Arabası için :
- Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt
Süslemek için:
- Hindistan cevizi vs.
Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip pişmediğine bakabilirsiniz üstü kızarınca. üstü sertleşebiliyor ama önemli değil şerbet döküldüğü için de yumuşuyor. Soğuyan keki bi tepsiye ters çevir çıkart. Ortadan ikiye kes bıçakla ya da iplikle nasıl kolayınıza gelirse. Pişerken üstte olan tarafı alta gelecek. Onu servis tabağına alın. Sonra şerbetin yarısını üstüne dökülecek. Köpürtülmüş krem şantiyi de üstüne sürün. Sonra diğer keki de bunun üstüne koyun ve kalan şerbeti de kaşıkla yine her tarafa eşit gidecek şekilde dökün en üste de süslemek için hindistan ceviziyle kaplayın.
Yorumlar
Yorum Gönder