Ana içeriğe atla

Papaz Tatlısı

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin :

  • 5 yumurta
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için :

  • 2. 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Arabası için :

  • Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt

Süslemek için:

  • Hindistan cevizi vs.

Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı

İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip pişmediğine bakabilirsiniz üstü kızarınca. üstü sertleşebiliyor ama önemli değil şerbet döküldüğü için de yumuşuyor. Soğuyan keki bi tepsiye ters çevir çıkart. Ortadan ikiye kes bıçakla ya da iplikle nasıl kolayınıza gelirse. Pişerken üstte olan tarafı alta gelecek. Onu servis tabağına alın. Sonra şerbetin yarısını üstüne dökülecek. Köpürtülmüş krem şantiyi de üstüne sürün. Sonra diğer keki de bunun üstüne koyun ve kalan şerbeti de kaşıkla yine her tarafa eşit gidecek şekilde dökün en üste de süslemek için hindistan ceviziyle kaplayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz