- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
Mor Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı ince bulgur
- 1, 5 su barağı şalgam suyu
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıcak su
- 1 küçük konserve mısır
- 8-9 kornişon turşu
- 4-5 dal yeşil soğan
- 4-5 dal maydanoz
- Yarım limon
- Zeytinyağı (Arzu ettiğiniz kadar. )
- Pul biber, karabiber, nane, tuz
Yanına :
- Domates, marul, kıvırcık, salatalık vs.
Mor Kısır Tarifi Yapılışı
Bulguru sıcak suyla ıslatın ve on dakika bekletin.Ardından şalgam suyunu ekleyip karıştırın ve beş altı dakika daha bekletin.Baharatları,Doğranmış maydanozları ve yeşil soğanları,Minik minik doğranmış kornişonları ve mısırı ekleyip karıştırın.En son limonunu ve tuzunu ayarlayın. Üzerinden yağını gezdirip son bir kez daha karıştırın.
Dilerseniz dereotu, nar ekşisi de isteğe göre ekleyebilirsiniz.
Not: Şalgam suyu ekşi ya da tuzlu yapmıyor, şalgam tadı da almıyorsunuz. Renk veriyor sadece. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder