- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurata sarısı (beyazını kenarlarına fındıkları bulamak için kullanıyoruz)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Kenarları için;
- Kırık badem ya da fındık kullanabilirsiniz
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeleri (fındıklar hariç) karıştırıyoruz sert bir hamur elde etmemiz lazım!Hamurumuzu 20 dk buzdolabında bekletiyoruzDolaptan aldığımız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortasını oklavanın ucu veya elimizle çukur oluşturuyoruz.Oluşturduğunuz çukura mermelad koyuyoruz 1 kaşık yeterlı oluyor eğer fındıklı yapmak istiyorsak çukuru oluşturduktan sonra kurabiyemizin kenarlarını yumurtanın beyazına batırıp, fındıklara buluyoruz daha sonra mermeladımızı koyuyoruz.(Marmelatımızın sıvı olmaması gerekiyor) eğer sıvı ise marmelatı 15 dk kadar ocakta kaynatıp soğutup kullanmamız gerekiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder