- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Ev Yapımı Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 500 gram çiğ tel kadayıf
- 500 gram tuzsuz dil peyniri
- Çekilmiş antep fistığı
Şerbeti için;
- 3. 5 su bardağı su
- 2. 5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Ev Yapımı Künefe Tarifi Yapılışı
Aşçılık kursunda bugün künefe yaptım ve çok basit evde yapılabilir sizinle paylaşmak istedim, öncelikle şerbetimizi kaynatıp limonu koyalım ve koyulaşınca soğumaya bırakalım tel kadayıfları küçük küçük doğrayıp erittiğimiz tereyağı ile harmanlayalım ve teflon tavamızın altına biraz yayıp elinizle bastırın peyniri didikleyin ve üzerine koyun onun üstüne tekrar tel kadayıfı yayıp elinle bastırın ve çift taraflı kızartın, iki kapaklı tencere bu iş için çok rahat olur çevirirken sorun olmaz ,daha sonra geniş borcama yada bir tepsiye alıp, 2 yada 3 kepçe şerbet gezdirin ,4 -5 dk sonra servis tabağına alıp Antep fıstığı ile süsleyin ,afiyet olsun.Not ; bu tarifte servis tabağı büyüklüğünde 3 tane çıkıyor ve çok kalın olmamasına dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder