- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 40dk
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğüs
- 2 tane havuç
- 2 tane patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Pulbiber
Terbiyesi için;
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
Önce tavuk göğsünü doğrayıp yıkayıp haşlıyoruz.Tavuk haşlandıktan sonra havuç ve patateslerimizi doğruyoruz bir kenara alıp soğanlarımızı küp küp doğruyoruz ve yağda soğanları kavurup daha sonrada 1 kaşık unumuzu ekleyip bi kez daha çeviriyoruz.Ve havuç, patates ve tavuk göğsümüzü ekliyoruz onlarıda bi karıştırıyoruz ve süzmüş olduğumuz tavuk suyunu ekliyoruz su yetmezse kaynar su ilave edebiliriz biraz kaynadıktan sonra terbiyesini ilave ediyoruz ve 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz
Afiyet sun
Yorumlar
Yorum Gönder