Ana içeriğe atla

Tiramisu (Kremşantili)

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 10dk

Tiramisu (Kremşantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedidili bisküvisi

Kreması için;

  • 500 lt süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1, 5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 poşet kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 2 tane nescafe
  • 1 tane sıcak çikolata
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kakao
  • İsteğe göre damla çikolata
  • İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz

Tiramisu (Kremşantili) Tarifi Yapılışı

(Bu tarifimi kedidiliyle yaptım onun fotoğrafını yayınladım. Normal pandispanyayla da yapabilirsiniz ikisi de aynı lezzette oluyor. Tarifimi yeğenimin doğum günü için yapmıştım. ). Kreması için kremşanti ve labne peyniri hariç bütün malzeme karıştırılır topaklanmadan pişirilir. Ocaktan inmesine yakın vanilyası eklenir. Ocağı kapatır kapatmaz peyniri ekle iyice karıştırılır. Kremşanti 1 çay bardağı sütle çırpılıp buzdolabında bekletilir. Kedidillerini ıslatmak sütü ısıtıp nescafe ve sıcak çikolatayı ekleyip karıştırılır. Kedidillerinin ilk paketini tepsiye dizilir, hazırladığın karışımla ıslanır. Kremanın bir kısmını dizilen kedidillerine sürülür. Artan kremayı soğutarak kremşantiyle iyice karıştırılır. Diğer paketi üzerine dizilir ve kremsantiyle karıştırılan krema sürülür. Kakao serp ve damla çikolatayla süsle. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...