- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 10dk
Tiramisu (Kremşantili) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kedidili bisküvisi
Kreması için;
- 500 lt süt
- 3 yumurta sarısı
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu labne peyniri
- 1 çay bardağı süt
- 1 poşet kremşanti
Keki ıslatmak için;
- 2 tane nescafe
- 1 tane sıcak çikolata
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Kakao
- İsteğe göre damla çikolata
- İstediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz
Tiramisu (Kremşantili) Tarifi Yapılışı
(Bu tarifimi kedidiliyle yaptım onun fotoğrafını yayınladım. Normal pandispanyayla da yapabilirsiniz ikisi de aynı lezzette oluyor. Tarifimi yeğenimin doğum günü için yapmıştım. ). Kreması için kremşanti ve labne peyniri hariç bütün malzeme karıştırılır topaklanmadan pişirilir. Ocaktan inmesine yakın vanilyası eklenir. Ocağı kapatır kapatmaz peyniri ekle iyice karıştırılır. Kremşanti 1 çay bardağı sütle çırpılıp buzdolabında bekletilir. Kedidillerini ıslatmak sütü ısıtıp nescafe ve sıcak çikolatayı ekleyip karıştırılır. Kedidillerinin ilk paketini tepsiye dizilir, hazırladığın karışımla ıslanır. Kremanın bir kısmını dizilen kedidillerine sürülür. Artan kremayı soğutarak kremşantiyle iyice karıştırılır. Diğer paketi üzerine dizilir ve kremsantiyle karıştırılan krema sürülür. Kakao serp ve damla çikolatayla süsle. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder