Ana içeriğe atla

Fırında Patates Yemeği Süper Lezzet

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Fırında Patates Yemeği Süper Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet olgun domates
  • 1 adet sivribiber
  • 1 adet havuç
  • Yarım renkli dolmalık biber

Köfte harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 paket köfte harcı (knorr)
  • 2 yemek kaşığı galete unu
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Yarımsu bardağı sıcak su
  • Maydanoz, pulbiber
  • Karabiber, toz tatlı biber
  • Çok az tuz

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, nane, tuz

Fırında Patates Yemeği Süper Lezzet Tarifi Yapılışı

Öncelikle köfte için yarım çay bardağı bulgurun üzerine yarım çay bardağı sıcak su koyulur ve 10 dakika dinlendirilir. Derin bir kase içerisine kıyma yumurta ince doğranmış soğan, maydanoz, sarımsak ,köfte harcı ,bulgur ,galeta unu, baharatlar koyularak elle güzelce yoğurulur. Yoğurulan köfte 15 dakika dinlendirilir. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçaları koparılarak elle yuvarlanır. Sosunu hazırlama için salça ,su ,sıvı yağ ,nane ve baharatlar bir kap içerisine alınarak kaşıkla karıştırılır. Patateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır. Aynı şekilde havuç ve biberlerde iri iri doğranır. Küçük borcam içerisine patatesler yerleştirilir. Patateslerin üzerlerine sırasıyla köfte havuç ve biberler dizilir. Domatesin kabuğu soyulup doğranır ve üzerlerine serpilir.Son olarak ta Salçalı sosta üzerlerine dökülür. Borcam fırının en alt rafına yerleştirilir. Fırın ısısı 200 dereceye ayarlanır. Patatesler yumuşayıncaya kadar yemek pişirilir. 30 veya 49 dakika arasında pişeceklerdir. Pişen yemek fırından alınarak sıcak olarak servis edilir. Mutlaka deneyin müthiş lezzetli oldu. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)