Ana içeriğe atla

Kaymaklı Rulo Cevizli Baklava

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 20dk

Kaymaklı Rulo Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır baklava yufkası (800 gr)
  • 2, 5 su bardağı ceviz (su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 150 gr Kaymak
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2, 5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Kaymaklı Rulo Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı

Selamun aleyküm.

ŞERBETİ İÇİN:

Pratik ve lezzetli, kaymaklı rulo cevizli baklava yapımı için önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye koyduktan sonra ocağa alıyoruz. İlk seferde sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz ve o şekilde kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıyoruz. Kaynamaya devam ettikten sonra şerbetimiz hazır hale geliyor ve soğumaya bırakıyoruz. Bu işlem bende yaklaşık 20 dakika sürdü. Ben şerbette şeker-su ölçüsünü bire bir kullanmıyorum. Bana göre bu şekilde şekerinin kıvamı yerinde oluyor ama siz daha çok şekerli bir şerbet isterseniz şekerin ölçüsünü yarım su bardağı kadar daha arttırabilirsiniz.

YUFKALARI SARMA VE PİŞİRME AŞAMASI:

Ben yufkaların üç tanesini üst üste gelecek şekilde kullandım. Resimdeki gibi üç yufkayı üst üste uzunlamasına serdikten sonra 3-4cm ilerisine çay kaşığı ile kaymağı sürüyoruz. Yufkaların kat aralarına bir şey sürmüyoruz. Her üst üste koyduğumuz yufkaların en üstüne yaklaşık 1, 5 çay kaşığı kadar kaymak sürüyoruz. Üzerine de orta büyüklükte çekilmiş cevizi serip sarmaya başlıyoruz. Kaymak hem lezzet veriyor hem de üzerine koyduğumuz cevizin sararken güzel tutunmasını sağlıyor. Bu yüzden kaymağı kullanmanızı öneriyorum. Hepsini bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz.(Ben yuvarlak tepsi kullandım.Siz dikdörtgen tepsi veya borcam da kullanabilirsiniz. )Tepsiyi doldurduktan sonra dilimler halinde kesiyoruz. Tereyağı ocakta erittikten sonra üzerine sıvı yağı döküp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan tereyağı-sıvı yağı karışımını tepsinin üzerine kaşıkla gezdiriyoruz. Bu şekilde fırına vermek için hazır hale gelmiş oluyor. Ben bu tatlıyı önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 22 dakikada pişirdim. Siz de kendi fırınınızı kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişiriniz.

ŞERBETLE TATLININ BULUŞMA AŞAMASI:

Tatlımızın üzerinin kıtır kıtır olması için şerbetin soğuk, fırından çıkan tatlının ise ılık olması gerekiyor. Yani fırından çıkardıktan sonra kenara aldığımız tepsinin ılıması için 5-6 dakika bekliyoruz ve soğuk şerbetimizi üzerine döküyoruz. Bekledikçe şerbetini iyice çekecektir. Bunun için ortalama 5-6 saat bekletmeniz gerekecek.Hazırladığınız şerbetten yarım ya da bir su bardağı kadar ayırabilirsiniz.Ertesi gün ikram etmek isterseniz isteğe göre üzerine ayırdığınız şerbetten az miktarda kullanabilirsiniz. Hazır olan tatlınızı servis tabağınıza alarak dondurma veya kaymakla tüketebilirsiniz. Ben üzerine ceviz de kullandım. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

NOT:Bazı arkadaşlar bana kızsa da ben bildiğimden şaşmayacağım. Tarifi ver geç sanane kardeşim istediğim yerden alırım diyenler olabilir. Elbetteki istediğiniz yerden alabilirsiniz ama bazı kullanılan ürünlerle tam istenilen sonucu alamayabiliyorsunuz. Masrafınız neden boşa gitsin veya neden kaliteyi düşürelim. Hazır baklava yufkası konusunda öneride bulunmak istiyorum. Birkaç marka kullandım ama içlerinde en iyisi A101den aldığım baklava yufkasıydı. Hani hep derler ya sakın baklava yufkasını açıkta bırakma, sonra boşa gider kurur, parçalanır bir şey yapamazsın diye. Bu markada inanın hiç böyle bir sıkıntınız yok. Ben yaparken üzerini bile kapatmıyorum boydan boya hepsi açık kalıyor ve hiç de bir şey olmuyor. Bu sadece benim size önerimdi, bu notu okuduktan sonra istediğiniz markalı ürünü kullanmakta serbestsiniz. Benim hiç bir kurumla bağlantım yok. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyeceklere de kolay gelsin diyorum. Allaha emanet olun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)