- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 10dk
Hambal Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yumurta
- 2 kaşık tuz
- Tereyağı
İç malzemesi;
- Patates
- Kuru soğan
- Baharat çeşitleri (isteğe göre)
Hambal Tarifi Yapılışı
Un, tuz, su, yumurta yoğrularak sert bir hamur elde edilir. 2 yumak oluşturulur. Çok ince olmayacak şekilde açılır. Çay bardağı ile daire şeklinde hamur kesilir, kalan hamur parçaları diğer yumağa katılır. Aynı işlem devam eder. Daha sonra içlerine patates konarak kapatılır. Kaynamış suda pişene kadar haşlanır. Piştikten sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir. Ayran ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder