- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 50dk
- Pişirme 25dk
Şöbiyet (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı arası)
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 50 gr kaymak
İçi için;
- 1 kase ince çekilmiş fındık
Üzerine sürmek için;
- 100 gr tereyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Şöbiyet (El Açması) Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar bugün eşime söbiyet yapayım dedim dedim de hamuruna kabartma tozu koymayı unutmuşum aman siz unutmayın çok güzel hıyır hıyır oldu ama maalesef kabarmadı olsun böylede çok güzel denemenizi tavsiye ederim
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra süt ve irmiği karıştırıp muhallebi yapıyoruz. Ve kaymağını ekleyip karıştırıyoruz ve bekletiyoruz. Şimdi hamurumuza geçebiliriz tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz ,daha sonra 10 ayrı beze yapıyoruz ve hepsini tek tek açıp arasına nişasta sürüp hepsini tekrar üst üste koyuyoruz ve kare kare kesiyoruz ,içine fındık koyuyoruz, üzerine küçük birer parça muhallebi koyup üçgen kapatıyoruz ve uçları üst üste gelecek şekilde diziyoruz ve üzerine 100 gr tereyağı eritip gezdiriyoruz ,önceden ısıtılmış fırında kızartıp tatlı sıcakken şerbetini döküp dinlenince servise hazırlıyoruz ,afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder