Ana içeriğe atla

Şöbiyet (El Açması)

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 25dk

Şöbiyet (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı arası)

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 50 gr kaymak

İçi için;

  • 1 kase ince çekilmiş fındık

Üzerine sürmek için;

  • 100 gr tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şöbiyet (El Açması) Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar bugün eşime söbiyet yapayım dedim dedim de hamuruna kabartma tozu koymayı unutmuşum aman siz unutmayın çok güzel hıyır hıyır oldu ama maalesef kabarmadı olsun böylede çok güzel denemenizi tavsiye ederim

Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra süt ve irmiği karıştırıp muhallebi yapıyoruz. Ve kaymağını ekleyip karıştırıyoruz ve bekletiyoruz. Şimdi hamurumuza geçebiliriz tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz ,daha sonra 10 ayrı beze yapıyoruz ve hepsini tek tek açıp arasına nişasta sürüp hepsini tekrar üst üste koyuyoruz ve kare kare kesiyoruz ,içine fındık koyuyoruz, üzerine küçük birer parça muhallebi koyup üçgen kapatıyoruz ve uçları üst üste gelecek şekilde diziyoruz ve üzerine 100 gr tereyağı eritip gezdiriyoruz ,önceden ısıtılmış fırında kızartıp tatlı sıcakken şerbetini döküp dinlenince servise hazırlıyoruz ,afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)