- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 15dk
Bal Kabaklı Üç Renkli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr haşlanmış balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1. 5 su bardağı irmik
- 1 litre süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Bal Kabaklı Üç Renkli Tatlı Tarifi Yapılışı
Bir litre süte bir bardak şeker, bir buçuk bardak irmiği, vanilyalı ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Sonra oluşan irmikli muhallebiyi üç eşit parçaya ayıralım. İlk olana şekerle haşlanmış kabağı ekleyip karıştıralım. İçine portakal kabuğu rendesi ekleyin. İkinci parçaya kakao ekleyip karıştırın. Diğer parça ise hiç birşey eklenmeyecek. Sonra borcama ilk kakaolu muhallebi yayın, üzerine sade olanı en üste kabaklı olanı yayıp dolapta bekletin. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder