- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kazandibi Tarifi Yapılışı
Nişasta, un ve şekeri bir kaba koyun. Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarini atıp 5 dakika daha pişirin.
2 kaşık toz şeker ile tarçını karıştırın. Geniş bir alüminyum tepsinin içine serpin. Muhallebiyi üzerine dökün. En az 1 saat muhallebinin kıvama gelmesini bekleyin. ❗️Bu tepside tatlı 1 parmak kalınlığında oluyor daha kalın isterseniz biraz daha küçük tepsi kullanabilirsiniz❗️.
Tepsiye şeker tarçın karışımını serpiştirmeden önce lütfen margarinle güzelce yağlayın ve sonra serpin ki yakma işlemi esnasında çok yapışmasın.Yoksa tepsinizi yıkarken ciddi anlamda zorlanabilirsiniz ❗️
Muhallebi kıvama geldikten sonra tepsiyi ocağın üstüne koyun. Döndürerek her tarafını kızartın. Burnunuza yanık kokusu gelene kadar bekleyip öyle çevirin.
Kazandibi olunca buzdolabında 3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN ☺
Yorumlar
Yorum Gönder