Ana içeriğe atla

Porsiyonluk Kare Köstebek Pastalarım

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Porsiyonluk Kare Köstebek Pastalarım Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy yumurta ( küçükse 3 adet)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzerine;

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım paket pasta kreması
  • Soğuk süt ( paketteki miktara göre)
  • 1-2 adet muz

Porsiyonluk Kare Köstebek Pastalarım Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar :) Yumuşacık ve çok lezzetli mini köstebek pasta yapmak istermisiniz? O halde tarif burada

Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sıvıları ekleyip bir iki tur daha çırptıktan sonra, kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz. Kısa bir süre daha çırpıp büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz. Ben yağlı kağıt serdim. Pişince içinden çıkarması ve porsiyonlaması daha kolay oldu. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 15-18 dakika pişiriyoruz. Kürdan veya bıçakla kontrol ediyoruz. Batırdığınızda kuru çıkarsa olmuş demektir. Fırında çok uzun tutupta kurutmayın lütfen. Çok fazla kabarmasını da beklemeyin. Özellikle öyle olması gerekiyor.

Ayrı bir kapta krem şanti ve yarım paket pasta kremasını soğuk sütle çırpıp hazır ediyor ve buzdolabında kaldırıyoruz.

Pişip soğuyan keki bir aparat veya bıçakla karelere bölüyoruz. Ben bu ölçülerle 15 adet kare kestim. Siz farklı boyuttaki kalıplarla miktarı arttırıp eksiltebilirsiniz. Kestiğimiz kareleri birer yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz. Ardından kremayı üzerine sıkıp doğranmış muz parçaları koyuyoruz. Muzların üzerine tekrar biraz krema sıkıyoruz.

Son aşama olarak kalan kek parçalarını robottan geçirip ufalıyoruz. Sıktığımız kremaların üzerine bolca serpiyoruz. Pastalarımızı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis ediyoruz.

Yumuşacık ve çok hafif bir lezzet. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet şeker olsun ☕️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)