- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Porsiyonluk Kare Köstebek Pastalarım Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy yumurta ( küçükse 3 adet)
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzerine;
- 1 poşet krem şanti
- Yarım paket pasta kreması
- Soğuk süt ( paketteki miktara göre)
- 1-2 adet muz
Porsiyonluk Kare Köstebek Pastalarım Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar :) Yumuşacık ve çok lezzetli mini köstebek pasta yapmak istermisiniz? O halde tarif burada
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sıvıları ekleyip bir iki tur daha çırptıktan sonra, kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz. Kısa bir süre daha çırpıp büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz. Ben yağlı kağıt serdim. Pişince içinden çıkarması ve porsiyonlaması daha kolay oldu. Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 15-18 dakika pişiriyoruz. Kürdan veya bıçakla kontrol ediyoruz. Batırdığınızda kuru çıkarsa olmuş demektir. Fırında çok uzun tutupta kurutmayın lütfen. Çok fazla kabarmasını da beklemeyin. Özellikle öyle olması gerekiyor.
Ayrı bir kapta krem şanti ve yarım paket pasta kremasını soğuk sütle çırpıp hazır ediyor ve buzdolabında kaldırıyoruz.
Pişip soğuyan keki bir aparat veya bıçakla karelere bölüyoruz. Ben bu ölçülerle 15 adet kare kestim. Siz farklı boyuttaki kalıplarla miktarı arttırıp eksiltebilirsiniz. Kestiğimiz kareleri birer yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz. Ardından kremayı üzerine sıkıp doğranmış muz parçaları koyuyoruz. Muzların üzerine tekrar biraz krema sıkıyoruz.
Son aşama olarak kalan kek parçalarını robottan geçirip ufalıyoruz. Sıktığımız kremaların üzerine bolca serpiyoruz. Pastalarımızı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Yumuşacık ve çok hafif bir lezzet. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet şeker olsun ☕️
Yorumlar
Yorum Gönder