Ana içeriğe atla

Köfte (Saçta)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 25dk

Köfte (Saçta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 su bardağı kuru ekmek dövülmüş
  • 1 yumurta
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Tuz

Köfte (Saçta) Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir su bardağı ekmeğimi robottan geçirdim daha sonra iki adet soğanımı ve baharatlarımı, tuzumu robottan geçirdim yoğurma kabımdaki kıymamın içine ekmeklerimi ,robottan geçirdiğim baharatlı, soğanımı ilave edip bir adet yumurta kırıp bir güzel yoğurdum ve istediğim sekli verdim daha sonra saç tavama yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip kızdırdım ve şekillendirdiğim köftelerimi tek tek koyup kısım ateşte kızarttım ben bu tarifimde yumurta koymadım yumuşacık oldu eğer kızartırken dikkatli çeviririm derseniz yumurta koymayın ama yumurta koyarsanız dağılma oranı daha düşük, yumurta onu bir araya topluyor ben patates gibi çok yağda kızartmıyorum, o şekilde daha kuru oluyor bu şekilde ızgarada yapılmış gibi hatta daha lezzetli dışı çıtır içi yumuşacık bir köfte oluyor isterseniz kızartma tavanızda patates kızartıp köftelerin üzerine dizin ve biberi ikiye bölüp onu da kızartıp sac tavanın kenarlarına dizin, mükemmel bir sunum oluyor, afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)