- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 4 yada 4. 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için susam
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Kabımıza margarinimizi ,sıvı yağımızı ve yumurtamızı alalım (yumurtalarımızdan birinin akını ayıralım üzeri için) malzemelerimizi yoğuralım ,daha sonra pudra şekerimizi ve hindistan cevizimizi ekleyip yoğurmaya devam edelim ,unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim, elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim, daha sonra yağlı kağıdın üstüne serip her tarafa eşit miktarda yayılacak şekilde hamurumuzu açalım ben kalıp kullandım, ama siz isterseniz klasik çay bardağıyla şekil verip önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsimize çok az margarin sürüp tepsimize dizelim, 170 derecelik fırında pişirelim ,şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder